Textul discută despre importanța organizării eficiente a holului într-o casă. Se menționează că holul este punctul de intrare în casă și trebuie să fie la fel de bine organizat ca orice altă încăpere, deoarece o organizare necorespunzătoare poate întârzia ieșirea din casă sau găsirea lucrurilor necesare.

Pentru a organiza mai eficient holul, se sugerează eliminarea articolelor care nu au ce căuta acolo și mutarea lor în alte încăperi ale casei sau donarea lor. De asemenea, se recomandă amenajarea zonelor funcționale prin lăsarea spațiului suficient pentru ușa principală, utilizarea mobilei multifuncționale și amplasarea unor elemente precum cuier pentru haine, pantofar, oglindă și bancă sau taburet. În final, textul vorbește despre găsirea opțiunilor eficiente de depozitare în holuri inguste prin utilizarea cuierelelor pentru haine, rafturilor montate pe perete sau banchetelor cu compartimente de depozitare și utilizarea creativă a spațiului disponibil.

Astfel, rezumatul textului ar fi că pentru a avea un hol bine organizat și primitoare la intrarea în casă, este important să eliminăm obiectele care nu sunt necesare acolo, să amenajăm zone funcționale și să găsim opțiuni eficiente de depozitare.

Holul este punctul de intrare in casele noastre si merita la fel de multa atentie si organizare ca orice alta incapere. De fapt, holul cu atat mai mult trebuie sa fie organizat cu mare atentie, altfel poate intarzia iesirea din casa sau gasirea lucrurilor de care avem urgenta nevoie.
Iata 3 modalitati prin care va puteti organiza mai eficient holul astfel incat la intrarea in casa sa va intampine o atmosfera primitoare:

Eliminati articolele care nu au ce cauta in hol

De obicei, holul adaposteste o varietate de articole, inclusiv jachete, paltoane, pelerine de ploaie, incaltaminte, umbrele si altele asemenea. Dar nu este deloc neobisnuit sa gasim obiecte tranzitorii aici, cum ar fi aspiratorul sau acea cutie cu haine pe care urmeaza sa le donam.

In niciun caz, aceste obiecte nu ar trebui sa stationeze o perioada indelungata pe hol si nici nu ar trebui sa ocupe prea mult spatiu.

Faceti o plimbare pe hol si mutati toate articolele care apartin in mod evident unei alte incaperi a casei, cum ar fi imbracaminte in afara sezonului, echipament sportiv sau suvenirurile cumparate din excursia recenta.

De asemenea, aruncati articolele de care nu mai aveti nevoie si donati in sfarsit acea cutie cu haine.

Amenajati zone functionale

Dupa ce ati eliberat holul, acum puteti organiza spatiul in functie de zonele necesare. In functie de cat de spatios este holul, acesta poate actiona ca depozit pentru imbracaminte de exterior, obiecte personale si incaltaminte.

Incepeti prin a lasa suficient spatiu pentru ca usa principala sa fie complet deschisa. Apoi, optati pentru piese de mobilier multifunctionale, cum ar fi pantofare cu oglinda sau cuiere integrate intr-un pantofar.

In mod ideal, holul ar trebui sa includa un cuier pentru agatarea hainelor, un pantofar, o oglinda si o bancheta sau un taburet pentru a va incalta mai usor.

Exista o gama variata de pantofare hol din care puteti alege, inclusiv pantofare multifunctionale cu oglinda si cuiere sau pantofare cu mai multe rafturi. De asemenea, daca detineti un dulap, puteti organiza mai bine spatiul folosind pantofare, cuiere, umerase si cutii pentru depozitarea accesoriilor precum manusi, palarii si esarfe.

Daca dispuneti de suficient loc, pe hol puteti amplasa o mica masuta care va juca rol decorativ, dar si practic. Incercati, din nou, sa optati pentru o masuta multifunctionala, prevazuta cu sertar.

Puteti aseza pe masa un ghiveci cu flori sau o fotografie cu cei dragi care reprezinta un element decorativ minunat care va poate intampina la intrarea in casa, iar in sertar puteti depozita ochelarii de soare, cheile, incarcatoarele, portofelul, corespondenta, lesa cainelui si altele asemenea.

Gasiti optiuni de depozitare eficiente

Cand vine vorba de spatii inguste, asa cum sunt holurile, depozitarea verticala este cea mai recomandata. Asadar, cautati optiuni de depozitare pe verticala, inclusiv cuiere pentru haine, rafturi montate pe perete sau banchete prevazute cu cateva compartimente de depozitare.

Pantofarele ieftine reprezinta cea mai usoara modalitate de a va organiza incaltamintea. De asemenea, incercati sa utilizati tot spatiul existent.

De exemplu, daca aveti o banca lunga, puteti folosi cosuri sau recipiente dedesubt pentru a depozita manusi, palarii sau jucariile animalului de companie.

Puteti folosi un suport de umerase mai vechi pentru a va organiza holul sau o biblioteca ingusta si inalta ar putea fi transformata intr-o zona de depozitare.

Eliminati articolele care nu au ce cauta in hol

In acest subiect, se discuta despre importanta de a elimina obiectele care nu sunt necesare in hol. Aceasta actiune va ajuta la eliberarea spatiului si la crearea unei atmosfere mai ordonate si organizate in hol. Este recomandat sa mutati toate articolele care apartin altor incaperi ale casei si sa aruncati sau donati obiectele de care nu mai aveti nevoie.

Amenajati zone functionale

Acest subiect se concentreaza pe modalitatile de a amenaja holul intr-o maniera functionala. Se sugereaza lasarea suficient spatiu pentru usa principala, utilizarea mobilei multifunctionale precum pantofare cu oglinda sau cuiere integrate intr-un pantofar, precum si amplasarea unui cuier, a unui pantofar, a unei oglinzi si a unei banchete sau taburete in hol. De asemenea, se mentioneaza posibilitatea amplasarii unei mese decorative dar si practice, prevazute cu sertar pentru depozitare.

Gasiti optiuni de depozitare eficiente

Aici se vorbeste despre modalitatile eficiente de depozitare in spatii inguste precum holurile. Se sugereaza utilizarea depozitarii verticale prin intermediul cuierelelor pentru haine, rafturilor montate pe perete sau banchetelor cu compartimente de depozitare. De asemenea, se mentioneaza folosirea pantofarelor ieftine pentru organizarea incaltamintei si utilizarea creativa a spatiului disponibil, cum ar fi depozitarea sub o banca lunga sau transformarea unei biblioteci inguste si inalte intr-o zona de depozitare.