Textul discută despre importanța alegerii corecte a materialului și culorilor pentru perdele și draperii, precum și despre greșelile frecvente pe care le pot face oamenii în acest proces. Primul paragraf subliniază faptul că perdelele și draperiile pot transforma radical infatisarea unei camere, iar alegerea materialului și culorilor nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Textul oferă apoi mai multe sfaturi pentru evitarea unor greșeli comune: folosirea prea puțin material, alegerea unei lungimi inadecvate pentru draperii, amplasarea galeriei prea aproape de fereastră, neacoperirea completă a ferestrei cu draperii, nepotrivirea între galerie și materialul draperiei, alegerea culorilor neutre și terne în locul celor indraznete sau cu imprimeuri puternice și neapelarea la serviciile unui croitor pentru finisaje perfecte.

Rezumat:

Textul subliniază importanța alegerii corecte a materialului și culorilor pentru perdele și draperii, evidențiind faptul că aceste obiecte de decor pot transforma radical infatisarea unei camere. Se menționează că există mai multe greșeli frecvente pe care oamenii le pot face în acest proces. Aceste greșeli includ folosirea prea puțin material pentru draperii, alegerea unei lungimi inadecvate, amplasarea galeriei prea aproape de fereastră, neacoperirea completă a ferestrei, nepotrivirea între galerie și materialul draperiei, alegerea culorilor neutre în locul celor indraznete și neapelarea la serviciile unui croitor pentru finisaje perfecte.

Perdelele si draperiile sunt acele obiecte de decor care pot transforma radical infatisarea unei camere. La o prima vedere totul pare destul de simplu in alegerea materialului si a culorilor, dar cand le asezi la fereastra iti dai seama ca ceva lispeste si infatisarea incaperii nu este ea pe care ti-ai dorit-o.

Mai departe iti vom prezenta spate dintre cele mei frecvente greseli pe care le poti face cand alegi perdelele si draperiile casei tale.

Folosesti prea putin material

Daca nu este „plina”, o draperie pare inexpresiva si nici nu isi atinge scopul de a acoperi fereastra in intregime, oferind intimitate. Intodeauna dubleza cantitatea de material cand alegi draperiile casei tale, astfel incat cand le asezi sa poata forma mai multe falduri.

Regula de baza este ca draperia sa aiba de doua ori latimea ferestrei. Daca folosesti doua draperii laterale, asigura-te ca fiecare are cel putin latimea ferestrei pe care trebuie sa o acopere.

Draperiile sunt prea scurte

Ca sa arate bine, draperiile trebuie sa atinga pamantul. Daca sunt mai scurte chiar si cu cativa centimetri, vor avea un aer demodat. In plus, vor crea iluzia unei camere mai mici. Pe de alta parte, daca draperiile sunt prea lungi, vor aduna praf si te poti impiedica in ele.

Lungimea ideala pentru draperii este aceea in care marginea lor doar atinge usor podeaua. Fa masuratorile exacte pentru a avea draperiile perfecte si vei vedea diferenta.

Pui galeria prea aproape de fereastra

Este foarte important sa alegi cu grija locul in care montezi galeria, pentru ca acest lucru creeaza iluzia de spatiu mai mare sau mai mic. Daca montezi galeria pe perete, locul ideal este la 15 centimetri deasupra ferestrei.

Daca incaperea are tavanul inalt, poti monta galeria la jumatatea distantei dintre fereastra si tavan. Daca, dimpotriva, camera are tavanul jos, alege draperii care coboara direct din tavan, pentru a da senzatia de spatiu in plus.

Draperiile nu depasesc fereastra

Mai ales in cazul in care ai o fereastra mica, asigura-te ca galeria este cu cel putin 20 de centimetri mai lunga in ambele parti. Draperiile trebuie sa depaseasca marginile ferestrei, pentru a crea senzatia de spatiu si pentru ca fereastra sa para mai mare.

In plus, daca draperiile depasesc fereastra, pot fi trase suficient de mult in lateral pentru a lasa mai multa lumina sa treaca.

Galeria nu se potriveste cu materialul draperiei

Ai o galerie din lemn masiv si o draperie dintr-un material usor, diafan? Daca cele doua texturi nu se armonizeaza, aspectul general al camerei va avea de suferit. Alege intotdeauna materiale care merg bine impreuna.

Daca optezi pentru draperii opulente din catifea sau brocart, combina-le cu galerii din lemn sau metal. De niste galerii subtiri si simple poti atasa, in schimb, draperii din materiale usoare.

Alegi culori neutre, terne

Nu iti fie teama de culorile indraznete sau de imprimeurile cu impact vizual puternic. Draperiile pot fi pata de culoare dintr-o camera, iar o culoare vibranta sau o textura interesanta vor da un plus de personalitate ferestrei.

Poti combina doua culori complementare, pentru un contrast puternic si dinamic, sau nuante neutre (alb crem, ivoriu) cu unele intense (rosu bordo, verde salvie).

7. Nu apelezi la serviciile unui croitor
Indiferent daca alegi perdele si draperii gata facute, sau cumperi materiale din care le croiesti, felul cum decorezi ferestrele este extrem de important pentru aspectul camerei.

Daca vrei draperii bogate, ample, cu multe falduri, este putin indicat sa le cosi tu acasa. Apeleaza la serviciile unui atelier de croitorie care poate face finisajele perfecte.

Asadar, pentru a obtine o o amenajare plina de stil si rafinament tine cont de sfaturile noastre si evita greselile de mai sus.

Titlu: Alegerea corectă a materialului și culorilor pentru perdele și draperii

Perdelele și draperiile pot avea un impact semnificativ asupra aspectului unei camere. Cu toate acestea, alegerea greșită a materialului și culorilor poate duce la rezultate nedorite. Este important să acorzi atenție cantității de material folosit, lungimii draperiilor și compatibilității dintre galerie și materialul draperiei. De asemenea, nu trebuie să te temi să experimentezi cu culori indraznete sau imprimeuri interesante pentru a adauga personalitate ferestrei tale.

Titlu: Amplasarea corectă a galeriei în funcție de dimensiunile camerei

Amplasarea galeriei poate crea iluzia unui spațiu mai mare sau mai mic într-o cameră. Este important să montezi galeria la o distanță optimă de fereastră, luând în considerare înălțimea tavanului și dimensiunile camerei. De exemplu, dacă încăperea are tavanul înalt, poți monta galeria la jumătatea distanței dintre fereastră și tavan pentru a crea senzația de spațiu suplimentar.

Titlu: Importanța apelului la serviciile unui croitor pentru finisaje perfecte

Dacă dorești draperii bogate și ample, este recomandat să apelezi la serviciile unui croitor pentru a obține finisaje perfecte. Indiferent dacă alegi perdele și draperii gata făcute sau materiale pe care să le croiești acasă, modul în care decorezi ferestrele este extrem de important pentru aspectul camerei. Un croitor profesionist poate asigura că draperiile tale au falduri elegante și o prezentare impecabilă.

4 thoughts on “Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor

  1. Ma bucur ca exista platforme precum QLine care promoveaza istoria transportului public din tara noastra si ne ofera sansa de a intelege mai bine evolutia acestui domeniu. Astept cu nerabdare urmatoarele articole de acest gen.

  2. Este uimitor cate informatii noi am descoperit citind acest articol. Nu stiam ca exista atat de multe schimbari si imbunatatiri aduse retelei de transport public in Romania. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  3. Sunt placut surprins de modul in care autorul a abordat subiectul, oferind date precise si argumente solide pentru fiecare afirmatie. Apreciez efortul depus pentru a oferi cititorilor o perspectiva clara asupra evolutiei transportului public in tara noastra.

  4. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre istoria si evolutia liniilor de autobuze din Romania. Este impresionant cum QLine a reusit sa aduca in prim plan aceste detalii interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *