De fiecare data cand auzim acest termen, cautarea iubirii, gandul ni se duce imediat la relatii: cele din trecut si cele pe care le visam cu speranta.

Exista o pleiada de cai prin care putem vana iubirea. Ne indragostim de noi insine, de munca noastra, de straini sau de natura. Ne indragostim de viata, de creativitate si de imprejurimi.

Iubirea se dilata si se contracta in functie de reactia noastra. Tot ceea ce dam va reveni in cel mai generos mod cu putinta. Forma suprema de iubire este felul in care ne daruim fara retineri unei alte persoane.

„Un studiu meta-analitic nou, efectuat de catre Profesorul Stephanie Ortigue de la Universitatea Syracuse, a demonstrat ca indragostirea nu numai ca poate provoca aceeasi senzatie euforica precum consumul de cocaina, dar influenteaza si zonele intelectuale ale creierului.

Cercetatorii au descoperit ca indragostirea poate avea loc intr-o cincime de secunda.”

Descoperim iubirea prin intermediul lucrurilor pe care le cunoastem. Ii datoram existenta mediului in care traim si evolutiei experientelor. Daca gandim mai putin, vom insemna mai putin.

Daca ne dorim lucruri marete, vom avea asteptari mai mari. In ceea ce priveste iubirea, nu exista limite, capacitati, masuri excesive sau satisfactii suficiente pentru a multumi inima.

Dragostea este extazul emotional

Cu cat inima este mai deschisa, cu atat vom vedea mai clar vastitatea luminii si iubirea se va manifesta. Nimeni nu scapa de durerea inimii frante. A iubi inseamna a risca totul pentru a descoperi necunoscutul.

Ce profesor extraordinar devine dragostea odata ce aflam si intelegem ca motivul pentru care ne aflam pe Pamant este sa ii permitem sa existe!

Inima se frange atunci cand trebuie sa trecem peste devastarea din momentul in care ne indragostim, dar celalalt ne raneste.

Este extrem de dificil sa depasim respingerea, pierderea si amintirile. Dar suntem creati astfel incat sa avem puterea de a trece peste orice incercare si de a creste in urma lor.

Iubirea nu este menita sa fie rezervata unei singure persoane. Da, iubirea fata de sine ar trebui sa fie pe primul loc. Trebuie sa avem o iubire imensa pentru noi insine, pentru ca nu putem oferi ceea ce nu avem.

Dragostea inseamna daruire si primire, precum si intelegerea tuturor limitelor compasiunii. Prin modestie se naste iubirea neconditionata.

Nu exista impunere sau asteptari, pentru ca iubirea se manifesta pur si simplu. Atunci cand nu exista fortare sau insistenta, respectul si aprecierea conduc la crearea unei relatii.

Iubirea inseamna a impartasi

Iubirea inseamna a-ti impartasi drumul in viata fara a-l forta pe celalalt sa urmeze pasii tai sau sa vada totul doar prin ochii tai.

Ea necesita recunoasterea si dissiparea egocentrismului. Este o stare pe care nu o poti impune daca nu o ai in tine insuti; nu poti avea incredere in ea daca nu o traiesti; si pe care nu o poti intelege sau intelege.

Cel mai puternic instrument din Univers este totodata si cel mai usor de eliminat, neglijat sau temut.

De la nastere, cu totii suntem experti si voluntari in acest experiment. Fiecare infruntare a inimii este o oportunitate de a creste si de a evolua. Fiecare persoana care trece prin viata ta iti ofera capacitatea de a te iubi si mai mult pe tine insuti.

Fiecare circumstanta pe care o depasesti creeaza suficient spatiu pentru empatie, bunatate si adoratie fata de o noua persoana. Nu inchideti usa iubirii.

Folositi-o pentru a progresa si pentru a elimina obstacolele. Nu uitati niciodata frumusetea pe care iubirea o poate aduce.

Daca te poti indragosti intr-o cincime de secunda, imagineaza-ti cat de mult poti oferi in cateva ore sau zile. Profunzimea este nepretuita.

Iubirea este pretutindeni

Putem gasi iubirea in cele mai ciudate locuri. Privim in ochii copiilor nostri in momentul in care se nasc si nu putem crede ca acest sentiment poate fi atat de perfect si lipsit de cusur.

Ne amintim de bunatatea si siguranta iubirii atunci cand ne uitam la parintii nostri in varsta, carora le suntem propria mostenire.

Dragostea trebuie sa existe pretutindeni. Ea ne avertizeaza si ne indeamna sa ne deschidem inimile pentru a permite unei noi persoane sa intre in viata noastra.

O putem recunoaste in nevoia de a ne uita la un film de dragoste sau de a citi un articol interesant. Putem fi impresionati pana la lacrimi de un pasaj delicat de cuvinte care ne trimite in trecut. Oriunde ne uitam, iubirea cere atentie. Este limbajul cel mai pur din Univers.

Indragostiti-va des si profund

Permiteti-va sa va indragostiti des si profund. Nu trebuie sa va retineti. Lasati sufletul vostru sa fie vazut prin fisurile voastre. Pentru a va simti iubiti, trebuie sa fiti acea iubire. Lasati-i sa transmita vibratii. Suntem creati dupa asemanarea iubirii, cu iubire, pentru iubire.

Nu lasati neputinta sa va dicteze disponibilitatea lucrurilor care va sunt oferite de natura. Meritati toata iubirea pe care o oferiti lumii.

„Cand treci de la stadiul de a fi indragostit la a iubi pe cineva, vei intelege – Iubirea nu inseamna posesie. Iubirea inseamna sa doresti tot ce este mai bun pentru o persoana, sa o sustii sau sa o ajuti sa-si atinga potentialul, cu sau fara tine. Iubirea nu este ceea ce spui, ci ceea ce faci.” ~Wordions