Casa dumneavoastra constituie un refugiu impotriva tuturor problemelor si preocuparilor externe. Totusi, daca petreceti prea mult timp in ea, aceeasi rutina poate deveni monotona.

Daca v-ati simtit vreodata asa in propriul camin, acesta este semnalul ca aveti nevoie sa incepeti un proiect de renovare.

Sufrageria – inima casei

Atunci cand demarati un proiect de renovare interioara, este o idee buna sa incepeti cu cea mai mare camera, care este, in mod obisnuit, sufrageria.

Sufrageria dumneavoastra este locul in care va petreceti timpul cu prietenii si familia, si poate functiona si ca o camera pentru oaspeti.

Prin urmare, daca doriti sa schimbati complet decorul, puteti alege o canapea extensibila. Acest lucru va va forta sa luati in considerare dimensiunea acesteia, ceea ce poate implica modificarea intregului aranjament al camerei.

Daca sunteti ingrijorat ca nu toti prietenii dumneavoastra vor avea loc in sufragerie, puteti achizitiona si cateva fotolii puf. Un alt aspect important al sufrageriei este spatiul de depozitare.

Cel putin un perete ar trebui ocupat de dulapuri sau de un bufet in care puteti incorpora un televizor, precum si diferite obiecte personale, cum ar fi fotografii si carti.

Modalitati de reimprospatare a sufrageriei

In afara schimbarii mobilierului, sufrageria dumneavoastra poate fi reimprospatata si prin metode mai subtile. Instalarea unui sistem de iluminat sofisticat pentru a crea o atmosfera mai placuta este o astfel de metoda.

In acelasi timp, puteti aduce sufrageriei o noua infatisare prin schimbarea culorii peretilor sau prin tapetare. Un plus de culoare poate fi adaugat si prin accesorii, precum tablouri, lustre sau adaugarea catorva taburete colorate.

De asemenea, puteti experimenta cu paleta geometrica a camerei prin introducerea catorva plante de diferite dimensiuni.

Formele lor curbe, ondulate si organice se vor completa perfect cu liniile drepte ale mobilierului. O alta metoda de a da un suflu nou camerei este rearanjarea mobilierului. Astfel, ochii dumneavoastra vor fi expusi la noi imagini, ceea ce va intrerupe monotonia.

Alegerea mobilierului pentru reamenajare

Daca sunteti in cautare de mobilier de calitate pentru proiectele dumneavoastra de renovare si redecorare, cea mai buna solutie este sa apelati la serviciile unei echipe specializate oferite de un magazin online dedicat acestui domeniu.

Astfel, stresul cumparaturilor si cel al traficului vor deveni probleme de domeniul trecutului.

Impactul culorilor in sufragerie

Culorile joaca un rol esential in crearea atmosferei din sufragerie. O paleta de culori calde poate face spatiul mai primitor, in timp ce culorile reci pot oferi o senzatie de calm si relaxare.

Pentru un impact vizual puternic, puteti combina culori complementare.

Adaugarea elementelor de arta in sufragerie

Arta poate adauga o nota de unicitate si personalitate sufrageriei dumneavoastra. Picturile, sculpturile si chiar fotografiile pot deveni puncte de focalizare interesante in camera.

Acestea nu numai ca aduc un plus de culoare si textura, dar pot si incuraja conversatiile cu oaspetii.

Introducerea plantelor in sufragerie

Plantele pot aduce viata in sufragerie si pot imbunatati calitatea aerului. Exista multe optiuni de la plante de apartament care necesita intretinere minima, la plante mai exotice care adauga un plus de culoare si textura.

In plus, jardinierele si ghivecele pot fi folosite ca elemente decorative in sine.