Descoperă puterea unică a glutationului, un antioxidant vital format din aminoacizi, în protejarea, întărirea și revigorarea corpului. De la proprietățile sale anti-îmbătrânire și detoxifiante la impactul asupra sănătății inimii, ficatului și pielii, explorează miracolul glutationului într-o călătorie spre vitalitate și strălucire.

Glutationul este o molecula formata din trei aminoacizi (cisteina, acid glutamic, glicina), pe care organismul nostru ii produce in cantitati mici, dar in multe cazuri corpul nostru are nevoie de un surplus de glutation.
Glutationul este o molecula formata din trei aminoacizi (cisteina, acid glutamic, glicina), pe care organismul nostru ii produce in cantitati mici, dar in multe cazuri corpul nostru are nevoie de un surplus de glutation.

Nu se descompune in mediul acid al stomacului, ci este absorbit din tractul intestinal in fluxul sanguin si ajunge in celule.

Persoanele in varsta, sub presiune, stresate fizic si psihic, precum si cele cu sistem imunitar slabit au nevoie de un surplus de glutation.

Glutationul este cel mai important antioxidant al organismului, care se gaseste in fiecare celula, este numit si „antioxidant principal”, deoarece isi exercita efectul in interiorul celulei si are capacitatea unica de a spori efectul tuturor celorlalti antioxidanti.

Este denumit si un maestru antioxidant, deoarece are un efect foarte puternic, versatil, pe care il exercita in interiorul celulelor.

Functia sa principala este de a proteja celulele si mitocondriile, de a intari sistemul imunitar, de a imbunatati functionarea acestuia si de a elimina toxinele si metalele grele accumulate in organism, creste rezistenta organismului, accelereaza recuperarea dupa boli si, de asemenea, creste nivelul de energie.

Pe langa toate acestea, face pielea vizibil mai frumoasa.

Glutationul se gaseste in cea mai mare concentratie in ficat si rinichi. Este prezent si in membrana mucoasa a tractului intestinal, unde neutralizeaza toxinele inainte ca acestea sa fie absorbite in organism.

Functiile glutationului (GSH)

Functia sa principala este de a proteja celulele si mitocondriile de efectele nocive si distructive ale proceselor interne de oxidare.

Protejeaza integritatea celulelor, tesuturilor si organelor noastre, joaca un rol important in protectia impotriva bolilor cronice asociate cu imbatranirea.

Rolul glutationului in sistemul imunitar si autoimun

Cercetarile arata, de asemenea, o legatura directa intre esecul sistemului de glutation si bolile autoimune. Ca urmare a infectiilor virale, inflamatia apare in celule si nivelurile de glutation scad. Imunitatea redusa si riscul crescut de infectii sunt asociate cu niveluri scazute de glutation.

Glutationul protejeaza celulele creierului impotriva oxidarii. Nivelurile scazute de glutation cresc riscul de a dezvolta boli neurodegenerative.

Are capacitatea de a imbunatati sanatatea mitocondriala si de a afecta direct capacitatile de producere a energiei.

Importanta glutationului pentru creier

• ajuta la activarea si reglarea enzimelor
• transporta aminoacizi si participa la sinteza proteinelor, necesara pentru intretinerea si repararea muschilor
• contribuie la producerea si livrarea de energie pentru muschiul inimii
• ca detoxifiant si antioxidant, ajuta la protejarea inimii de atacurile daunatoare ale radicalilor liberi si ale toxinelor
nivelurile scazute de glutation din inima sunt legate de bataile neregulate ale inimii si de hipertensiune arteriala
• studiile arata ca rolul glutationului in sanatatea inimii este atat de dramatic incat mentinerea unor niveluri adecvate de glutation poate reduce substantial deteriorarea produsa de stresul oxidativ dupa un atac de cord

Importanta glutationului pentru ficat

• glutationul poate imbunatati functia hepatica si poate inhiba inflamatia si fibroza hepatica la pacientii cu hepatita cronica
• protectie endogena impotriva leziunilor oxidate in celulele epiteliale gastrice
expunerea continua a ficatului la radicalii liberi si toxine creste substantial nevoia de niveluri ridicate de glutation
• glutationul este responsabil de a identifica si elimina toxinele, substantele chimice si potentialii agenti cancerigeni care au patruns in organism si s-au absorbit
• capacitatea sa de a proteja ADN-ul impotriva mutatiilor cauzate de substante chimice nocive, agenti de mediu sau obiceiuri daunatoare pentru stilul de viata (fumat, consum de alcool)

Ce beneficii are glutationul asupra pielii?

Incetineste imbatranirea si estompeaza ridurile – glutationul leaga si neutralizeaza radicalii liberi, contribuie la regenerarea celulelor si, de asemenea, le protejeaza de daune si stres oxidativ, incetinind astfel imbatranirea si avand un puternic efect anti-imbatranire.

Regenereaza pielea, ajuta la reducerea daunelor cauzate de radiatiile UV si de aerul poluat, precum si de un stil de viata necorespunzator, si, de asemenea, contribuie la estomparea ridurilor.

Creeaza o imagine radianta, uniforma a pielii – Deoarece regenereaza perfect celulele pielii si face organismul mai sanatos, consumul sau face pielea din ce in ce mai stralucitoare si sanatoasa.

Ajuta ca fata sa para mai proaspata, mai odihnita si mai uniforma.

Lumineaza petele pigmentare – In plus fata de numeroasele sale proprietati pozitive, glutationul este capabil sa transforme melanina mai inchisa intr-una mai deschisa, astfel ca lupta eficient impotriva petelor pigmentare.

De fapt, multi oameni de pe internet au raportat ca nu numai ca petele lor s-au estompat, dar intreaga lor fata a devenit mai deschisa ca urmare a consumului de antioxidant.

Amelioreaza inflamatia – este, de asemenea, o adevarata putere in reducerea inflamatiei, deci este o alegere excelenta pentru oricine se lupta cu acnee.

Accelereaza capacitatea organismului de a se regenera, curata toxinele din celulele pielii si neutralizeaza radicalii liberi, scapand astfel de pete neplacute, dureroase si ajutand la vindecarea cicatricilor lasate in urma. Persoanele cu psoriazis ar trebui sa incerce si ele.
Călătorește în adâncul organismului tău cu glutationul, gardianul suprem al celulelor și al sănătății inimii tale. Înnoiește-ți încrederea în frumusețea naturală prin beneficiile glutationului pentru piele, care estompează ridurile, uniformizează tonul și luptă împotriva pigmentării nedorite. Explorează puterea sa vindecătoare în combaterea inflamației și promovarea regenerării celulare, căutând mereu să îți ofere o vitalitate strălucitoare.